boleh collect point p afrika + gi amerika tak transit tokyo

merasa lah naik dash 7 ke pangkor

hi, i forgot my BIG Shot Email ID + password

hi, i forgot my BIG Shot Email ID + password
Hi, In that case, kindly contact our customer experience team at 03 - 7718 0000 (Mon - Fri, 8am - 6pm). Thanks

lambat pulak MALINDO nak offer kad reward nih kat penumpang agar leh redeem FREE flight

TPP - isu terbaru after GST = so berjuanglah demi SAVE others gak not just sendiri je baru semangat

TPP - isu terbaru after GST = so berjuanglah demi SAVE others gak not just sendiri je baru semangat
lagi mencabar (jika BEKAS kp MOH ditangkap khalwat ngan pramugari2 cun, barulah ada respek berbanding staf hodoh sendiri + bini orang some more) lebih nikmat... ni baru dunia (baru leh jadi MENTERI vs TURUN pangkat pulak) lom lagi akhirat

con air or armageddon? Leaving on a Jet Plane... now lagu tema 7500 pulak!

vista pacific flight 7500? so coincident... lol!

vista pacific flight 7500? so coincident... lol!
"trans-pacific agreement" - goog lah

7500th OD :P


agak2 kemaruk + terlebih wang

ingin jimat di japan, sila klik ikon di bawah boleh tidur dalam bas malam tanpa had

Point Affiliate

backpackers' song

tak perlu beratur some more cuma print awal n simpan...

tak perlu beratur some more cuma print awal n simpan...
... jika nak jimat rm10 sekali cek in so klik imej di atas now

tuh yang semakin ramai nak p sana

RE of SA: Level 4 Wisma Chinese Chamber, 258 Jalan Ampang, 50450 KL Telephone: 03 - 4257 9433

RE of SA: Level 4 Wisma Chinese Chamber, 258 Jalan Ampang, 50450 KL Telephone: 03 - 4257 9433
list agent umrah berdaftar ngan saudi embassy di kL

mazidulakmal@yahoo.com 019-244 5354 & lppm.abdulaziz@gmail.com 010-235 8785 jika ditipu ejen travel

mazidulakmal@yahoo.com 019-244 5354 & lppm.abdulaziz@gmail.com 010-235 8785 jika ditipu ejen travel
saudi embassy patut ikut negara2 lain tak perlu ada orang tengah untuk uruskan visa mereka, barulah tiada lagi penipuan

Tuesday, April 16, 2013

Seronoknya dapat media fam trip malindo air ke kuching

sebenarnya tak sangka dapat p.

Tetiba 1 hamba allah (@uncleawang) dari kuching tak dapat join.

Inilah dinamakan rezeki. Tak kan ke mana jika memang telah ditakdirkannya.

Aku apa lagi, whatsapp cepat2 ms KARENLOW pasal keinginan untuk join fam trip.

Itulah, untung jika kita sertai mana2 penerbangan sulung. Tak dapat goodie bag, dapat orangnya. Lol

So ms karen maklum kat aku yang anak buahnya akan email wa.

Wa pun cepat2 isi & dapat confirmation.

Agak kamkibut gak sebab semua urusan dalam 24 jam sebelum flight aku pada keesokannya.

Then pada hari 1st fam trip, aku bangun waktu solat tahajud. Pack2 sikit kemudian take the erl ke klia dari putrajaya (Pj). For information, ramai tak tau yang mereka boleh jimat $20/way/pax jika bertolak dari klsentral ke klia dengan syarat ambik tiket ke Pj (exit & minum/shopping sat) dulu them sambung baling perjalanan ke klia.

setibanya aku di klia, teros ke kaunter OD (iata code untuk pesawat malindo air). Gara2 aku teruja sangat nak join fam trip, wa cek in awal dalam 8.30 am sebab ingatkan ada majlis pelancaran dari gate siap beehoon sepertimana ke BKI yang lalu.

natijahnya, aku tak dapat tag media from urusetia. Mujur lah masa sampai di KCH, polis bantuan airport masih benarkan aku masuk untuk PC :P

Sebelom tuh, aku nak cerita sikit, masa nak naik pesawat, aku biarkan semua penumpang masuk dulu sebab misi aku agar dapat duduk paling belakang then dapat banyak sikit sandwich serta air. Sekali si CEO ada kat belakang masa beratur nak masuk pesawat. Aku apa lagi cabutlah kerana segan. Tak dan nak masuk terjumpa lak dengan capten niazi (pengarah flight operational OD). Aku dah kenal dia masa maiden flight ke BKI. Apa lagi aku inform dia lah yang aku cabut cepat gara2 nampak CEO. Dia kata aku takut? Aku jawab ya je sebab nak bagi ringkas. Tapi sebenarnya aku dah aim 1 CEpuMAS soalan.

Then dapatlah jugak aku stay kat barisan paling belakang. Di sana aku bukan duduk sebaris dengan jurutera OD je, malahan staf lion air dari jakarta.

Aku ni jenis suka borak (sembang kencang bak @theirvanchek cakap :P). Apa lagi, aku pun try korek maklumat from him. Finally dia bagitau yang ATR OD akan bermula dari SZB pada END of MAY.

Sembang punya sembang, SURESH (manager comm), lak mai. Aku tak lepaskan kesempatan ini. Terus korek lagi & kali ini from "orang no 4" selepas CEO, director & head. Aku tanya dia when exactly end of may. Dia cakap kena tunggu peranchis hantar pesawat dulu. Aku sempat gak share dengan dia pasal @wackybecky (blogger popular dapat free tiket jepun airasia from tony). Maybe sebab aku nak sangat agar OD popular, aku TERsebut kat dia pasal FOLLOWER. So wa harap from now on, blogger yang ikut p famtrip KCH kenalah up readers mereka. Otherwise, entry blog je kencang tapi no or low pembaca hence tak berkesan untuk promo OD kepada semua orang.

SURESH sempat tunjuk kat aku yang info pasal ATR, B737 & B787 ada dalam inflight entertainment. Rugi tak dan snap.

Tak habis borak, pesawat dah nak sampai KCH. Di sana kami diberi welcome oleh MAB dengan pancutan air bomba (water cannon salute).

Sebelom aku turun dari pesawat, pramugari CAROL sempat bagi aku SATU bekal makanan nasi berlauk OD sebab sandwich dah habis (bajet untuk dinner pada hari tersebut sebab dalam itinerary tiada lak mention makan malam di atas SARAWAK RIVERSIDE CRUISE so tuh yang panik sikit :P). Untung kan, stay belakang? tambahan, masa dalam flight, aku berpuasa sat coz nak balon puas2 BUFET lunch ditaja airport KCH nanti :P so sandwich2 aku tapau je dalam beg ;)

Masa PC, aku tunggu saat keemasan untuk tanya query pasal SZB. Aku target president NADI sebab dia sorang je selamat dari ditanya. Tak sangka Q aku membuatkan dia macam panik. Silap tak rekod vid. Jika tak, pasti hot isu tuh selepas harlem shake :P

Beliau tak dapat jawab kerana tak tau & aku pas kan kepada CEO untuk menjawabnya. Telah sedia maklum,mr RAMCHANDRAN akan inform pasal ATR bila dah tiba masanya kelak. Aku sempat tanya dia masa dah habis PC pasal bila dia nak twit. Dia maklum soon & kesempatan tersebut aku guna untuk minta name card beliau. So kini whatsapp dia lak aku ada ;)

Ok folks, sambung cerita pasal holiday 3 hari 2 malam tajaan STB lak nanti.

* untuk tempah OD, just malindoair.com & fb rasmi mereka for q n a

* cuba dulu baru tau (1 ribu kali dengar tak sama dengan 1 kali tengok LIVE = confucius)

* sebelom nih aku dah p KCH dengan TR dari SIN 2 kali. So OD meme amat selesa + murah

* 2011, pernah aku cuba FY jet ke KCH dari KUL. If compare harga, lebih kurang sama tapi jika hospitality, wa rasa OD lebih sikit

* 4 me ianya amat berbaloi. Jika kita sokong OD, lama2 AK & MH akan TERpaksa turun harga jugak

* tips: free return flight jika kita p kch untuk beli banyak kek lapis & telur terubuk masin kemudian jual kat semenanjung ;)

* pengalaman 1st aku w/ OD adalah semasa p BKI. Sila cek site tersebut

* List batch 2 BAP OD: kena buh @ jika mau comm w/ them

hafizhafizcyber shakiddo yanayassin penaberkala faizalfredley theirvanchek ladyjava nor_emila kelly2988 cindytong86 ghufxpert chaixpert, INTERN rayyanharies, WA & tengku(?)

semua dalam 16 orang jumlahnya

* media NON alternatif lak dalam 20

* staf OD yang handle kami 4 orang

So jumlah keSEMUAnya dalam 40 (cukup 1 bas)

* Kredit to @penaberkala for his media tag pic di bawah

president NADI = tan sri dato' ahmad johan


klik imej di atas untuk ke fb @uncleawang ;)

10 comments:

  1. lepas ni nak ke mana pulak yea? whattt.. INDIA?? waaaahhh

    ReplyDelete
  2. aku baru balik kch dgn OD so far puas hati cuma makan sandwich ja itu yg kureng sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lu dok barisan mana? Last lebih afdal... Siap leh tapau food berlauk & no whatsapp pramugari lagi tuh! :P

      Delete
  3. Replies
    1. ;) lebih kurang cam u gak tapi version lain :P

      Delete