boleh collect point p afrika + gi amerika tak transit tokyo

merasa lah naik dash 7 ke pangkor

hi, i forgot my BIG Shot Email ID + password

hi, i forgot my BIG Shot Email ID + password
Hi, In that case, kindly contact our customer experience team at 03 - 7718 0000 (Mon - Fri, 8am - 6pm). Thanks

lambat pulak MALINDO nak offer kad reward nih kat penumpang agar leh redeem FREE flight

TPP - isu terbaru after GST = so berjuanglah demi SAVE others gak not just sendiri je baru semangat

TPP - isu terbaru after GST = so berjuanglah demi SAVE others gak not just sendiri je baru semangat
lagi mencabar (jika BEKAS kp MOH ditangkap khalwat ngan pramugari2 cun, barulah ada respek berbanding staf hodoh sendiri + bini orang some more) lebih nikmat... ni baru dunia (baru leh jadi MENTERI vs TURUN pangkat pulak) lom lagi akhirat

con air or armageddon? Leaving on a Jet Plane... now lagu tema 7500 pulak!

vista pacific flight 7500? so coincident... lol!

vista pacific flight 7500? so coincident... lol!
"trans-pacific agreement" - goog lah

7500th OD :P


agak2 kemaruk + terlebih wang

ingin jimat di japan, sila klik ikon di bawah boleh tidur dalam bas malam tanpa had

Point Affiliate

backpackers' song

tak perlu beratur some more cuma print awal n simpan...

tak perlu beratur some more cuma print awal n simpan...
... jika nak jimat rm10 sekali cek in so klik imej di atas now

tuh yang semakin ramai nak p sana

RE of SA: Level 4 Wisma Chinese Chamber, 258 Jalan Ampang, 50450 KL Telephone: 03 - 4257 9433

RE of SA: Level 4 Wisma Chinese Chamber, 258 Jalan Ampang, 50450 KL Telephone: 03 - 4257 9433
list agent umrah berdaftar ngan saudi embassy di kL

mazidulakmal@yahoo.com 019-244 5354 & lppm.abdulaziz@gmail.com 010-235 8785 jika ditipu ejen travel

mazidulakmal@yahoo.com 019-244 5354 & lppm.abdulaziz@gmail.com 010-235 8785 jika ditipu ejen travel
saudi embassy patut ikut negara2 lain tak perlu ada orang tengah untuk uruskan visa mereka, barulah tiada lagi penipuan

Saturday, October 30, 2010

maswings p mindanao-brunei-kalimantan?

'Boost Asean low-cost air links'

2010/10/30
From Leslie Andres in Hanoi
Share |



PRIME Minister Datuk Seri Najib Razak called for more low-cost airline operations using turbo-prop engines to enhance transport links within the Indonesia-Malaysia-Thailand triangle.

Speaking at the Indonesia-Malaysia-Thailand Growth Triangle (IMT-GT) Summit on the sidelines of the 17th Asean Summit here on Thursday, he said turbo-prop engines were more cost-effective for the growth triangle.

Najib said this would be in line with the IMT-GT roadmap in enhancing transport links within the three countries, adding that the transport sector remained a key factor and enabler towards realising an Asean community by 2015.


He said regional development was important to Malaysia in its efforts to reduce the development gap between different areas.

"Malaysia's commitment to sub-regional cooperation as a means towards encouraging economic development in IMT-GT areas is underpinned in our Corridor Development Plans.

"In this regard, the Northern Corridor Economic Region and part of the East Coast Economic Region that encompass the northern and eastern states of Peninsular Malaysia will further provide the impetus and complement the trans-border development within the IMT-GT sub-region."


Najib said Malaysia welcomed the plan to strengthen medical tourism within the growth triangle, adding that this was an area in which the country had substantial expertise and experience to offer.

On the volatility of global food and energy prices and care for the environment, Najib said Malaysia would be hosting the Joint Food Safety and High-value Agriculture Conference and Exhibition in July next year as a pathfinder initiative towards charting a framework on agriculture cooperation.

Its main objective is to provide an international perspective and to increase the awareness of agriculture in foreign direct investment.


The conference and exhibition will be a joint effort with Japan, being a new development partner of IMT-GT.

The IMT-GT Summit was chaired by Thai Prime Minister Abhisit Vejjajiva while Indonesia's delegation was led by its economic affairs coordinating minister, Mohd Hatta Rajasa.

Also present were Asean secretary-general Dr Surin Pitsuwan and Asian Development Bank president Haruhiko Kuroda.



Read more: 'Boost Asean low-cost air links' http://www.nst.com.my/nst/articles/4vaco/Article#ixzz13rMRGoqn

banner 2012?

Pengetua naik basikal kutip dana di China
Oleh Basir Zahrom
basir@bharian.com.my
2010/10/30

MUHAMAD KHAILANI di satu lokasi di Yunnan, China.
MUHAMAD KHAILANI di satu lokasi di Yunnan, China.
Sekolah perlu RM1.5j bina surau

KUALA LUMPUR: Niat mengumpul dana untuk pembinaan surau baru menguatkan semangat Pengetua Sekolah Menengah (SMK) Segambut Jaya, Muhamad Khailani Abdul Jalil, mengayuh basikal sejauh 190 kilometer (km) dalam Program Kayuhan Sejaya dari Lexiaguo ke Kunming, daerah Yunnan, China, baru-baru ini.

Muhamad Khailani berkata, keadaan berbukit dan cerun tidak menjadi penghalang kerana pemandangan indah kawasan pertanian yang diusahakan secara tradisional itu mampu menghilangkan penat lelah.
Katanya, pemandangan sangat menakjubkan seolah-olah satu panorama lukisan luas terbentang dan program kayuhan amal itu berjaya ditamatkan dalam masa empat hari walaupun melalui cuaca sejuk, hujan serta angin kencang sepanjang perjalanan pada hari ketiga dan keempat.

“Saya memulakan kayuhan setiap pagi di lokasi berbeza menuju ke Kunming.

“Sepanjang perjalanan saya sempat singgah di enam masjid untuk menguatkan semangat, solat serta berehat. Setiap pekan ada restoran makanan Islam,” katanya.

Muhamad Khailani berkata, anggaran kos pembinaan surau itu ialah RM1.5 juta dan setakat ini pihaknya baru menerima RM20,000 dan berharap jumlah itu akan terus bertambah seterusnya pembinaan surau baru akan dapat dijalankan tanpa sebarang masalah kewangan.
Katanya, surau sedia ada hanya mampu menempatkan 500 jemaah dan apabila siap, surau itu boleh digunakan untuk solat Jumaat seperti jaminan Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.

“Buat masa ini kami menyewa empat bas dari syarikat swasta bagi menghantar 600 pelajar lelaki ke Masjid Manjalara dengan kos RM11,000 sebulan. Setiap bas perlu berulang-alik dua kali untuk tujuan itu.

“Selepas siap pembinaan surau baru ini, banyak kos yang boleh dijimatkan dan usaha saya membuat kayuhan amal ini diharap dapat membantu kutipan dana yang kami perlukan,” katanya.

Monday, October 25, 2010

ni yang tetiba nak p jadinya... klik imej.

ada sc tak?

http://bernama.com/bernama/v5/bm/newsgeneral.php?id=538001

speaker corner

hari tuh kata 1k, awat la ni 3r jah?

http://www.sinarharian.com.my/bterkini/6975.asp

Sunday, October 24, 2010

tahniah... dulu 48 jam tapi kini 7 days.

AirAsia promotes self check-in

2010/10/24
By Presenna Nambiar
Share |



KUALA LUMPUR: A new initiative piloted by low-cost carrier AirAsia Bhd will eventually see passengers of the airline and its associate, AirAsia X, paying to use check-in counters in Malaysia.

Come Nov 1, AirAsia will limit its number of check-in counters across all airports in a move to migrate passengers to a self check-in regime.

Bag drop-off counters will be made available for passengers who have check-in baggage.


AirAsia commercial regional head Kathleen Tan said while no fee for counter check-ins would be charged at the moment, a fee would be imposed in the future. However, the quantum is not known.

Last year, AirAsia announced the introduction of a "convenience fee" for payments made through credit, debit or charge cards, as a means to subsidise the costs of payment systems.

The charge was RM10 per passenger. "The self check-in method stays true to the low-cost carrier business model as it helps to reduce human labour and save operational costs for AirAsia.


"This will instead translate into more savings for passengers.

"Apart from that, this move to introduce self check-in will also be more convenient for our passengers as they will no longer have to turn up extra early to queue up and this will reduce congestion at the airport," Tan said.

She, however, did not reveal how much AirAsia would save in a year through the initiative.


Passengers can perform self check-ins via the airlines' website, mobile check-in via mobile.air asia.com or via the AirAsia Blackberry App (available via Blackberry App World).

Web check-in is available seven days and up to four hours before the scheduled departure flight while the kiosk check-in is available from 24 hours and up to one hour before theflight.

Tan, however, encouraged passengers to check in via the web, as check-in kiosks are only available in certain airports.

AirAsia is also expected to introduce mobile check-in, through a 2D bar code, in the coming months.

The number of bag drop-off counters available in all airports, will vary according to the size and number of passengers at each airport.

Staff currently manning check-in counters will be reassigned to other departments as well as moved out of counters to boost interaction with passengers.

"We are channelling all our efforts to customer service as we believe that our employees will best represent us as brand ambassadors," Tan said.



Read more: AirAsia promotes self check-in http://www.nst.com.my/nst/articles/6air/Article#ixzz13IrRtIYd

fastest to changi airport from woodlands mrt...

plan a

http://bit.ly/8YT45B then 858 @ jalan kayu/seletar airport (round about)


plan b

take mrt up to khatib then 858

better take budget flight (ak, tiger, jetstar, fy, j8 & others) than accident bus (delima, sani + etcs)... klik imej.



u can ask stewardess 4 u to fill up the firefly digital survey then simply can ask for coffee + tea for free though... better take flight than accident bus. anyway they r cheaper if u book earlier. some more faster + more convenient.

better than cebu pacific dancer...

Friday, October 22, 2010

mat motor naik pesawat apa kes?

http://kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2010&dt=1023&pub=Kosmo&sec=Rencana_Utama&pg=ru_01.htm

lembap... nasib ada bajet flight.

http://bernama.com/bernama/v5/bm/newsgeneral.php?id=537599

Wednesday, October 13, 2010

TAK DAN P TAHUN LEPAS...

http://kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2010&dt=1014&pub=Kosmo&sec=Rencana_Utama&pg=ru_03.htm

Sunday, October 3, 2010

make it malaysia more global & merrier...

http://kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2010&dt=1004&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_09.htm

wa bajet p manila lagi dengan CPA lepas nih & moga2 ada servis fuck pramugari dalam tandas flight but have to pay extra charge baru full... klik imej.

Pramugari 'menari' dikecam


2010/10/07
RAKAMAN video pramugari menari tarian pop ketika menyampaikan arahan keselamatan penerangan kepada penumpang kini dimuat turun dalam YouTube.
RAKAMAN video pramugari menari tarian pop ketika menyampaikan arahan keselamatan penerangan kepada penumpang kini dimuat turun dalam YouTube.
MANILA: Rakaman video pramugari menari tarian pop ketika menyampaikan arahan keselamatan penerangan kepada penumpang dalam sebuah pesawat serantau mencetuskan kebimbangan daripada sebuah kesatuan sekerja bagi atendan penerbangan.

Filem pendek tarian oleh pramugari penerbangan Cebu Pacific itu dimuat turun dalam YouTube. Pada masa ini ia menjadi popular, tetapi kenyataan dikeluarkan Persatuan Pramugari dan Atendan Penerbangan Filipina (FASAP) berkata, mereka benar-benar terganggu dengan klip terbabit, selain boleh menjejaskan imej pramugari Filipina.
FASAP berkata, tindakan pramugari yang menari terbabit pastinya akan memberikan kesan negatif di kalangan masyarakat awam berikutan sejak sekian lama ada tanggapan negatif yang menganggap pelayan pesawat sebagai penghibur.
Cebu Pacific memperkenalkan gimik itu pada 30 September lalu, pada masa sama, FASAP berhadapan dengan pertikaian buruh dengan pengurusan PAL berikutan beberapa isu, termasuk berkaitan jantina.

FASAP mahukan PAL meningkatkan imej pramugari bagi mengelakkan mereka hanya dilihat sebagai objek seks dan pelayan koktail.

“Masalah ini membawa kita ke 50-an dan 60-an dengan pramugari diminta memakai seluar pendek dan skirt untuk menarik penumpang lelaki,” kata FASAP. – Agensi