boleh collect point p afrika + gi amerika tak transit tokyo

merasa lah naik dash 7 ke pangkor

hi, i forgot my BIG Shot Email ID + password

hi, i forgot my BIG Shot Email ID + password
Hi, In that case, kindly contact our customer experience team at 03 - 7718 0000 (Mon - Fri, 8am - 6pm). Thanks

lambat pulak MALINDO nak offer kad reward nih kat penumpang agar leh redeem FREE flight

TPP - isu terbaru after GST = so berjuanglah demi SAVE others gak not just sendiri je baru semangat

TPP - isu terbaru after GST = so berjuanglah demi SAVE others gak not just sendiri je baru semangat
lagi mencabar (jika BEKAS kp MOH ditangkap khalwat ngan pramugari2 cun, barulah ada respek berbanding staf hodoh sendiri + bini orang some more) lebih nikmat... ni baru dunia (baru leh jadi MENTERI vs TURUN pangkat pulak) lom lagi akhirat

con air or armageddon? Leaving on a Jet Plane... now lagu tema 7500 pulak!

vista pacific flight 7500? so coincident... lol!

vista pacific flight 7500? so coincident... lol!
"trans-pacific agreement" - goog lah

7500th OD :P


agak2 kemaruk + terlebih wang

ingin jimat di japan, sila klik ikon di bawah boleh tidur dalam bas malam tanpa had

Point Affiliate

backpackers' song

tak perlu beratur some more cuma print awal n simpan...

tak perlu beratur some more cuma print awal n simpan...
... jika nak jimat rm10 sekali cek in so klik imej di atas now

tuh yang semakin ramai nak p sana

RE of SA: Level 4 Wisma Chinese Chamber, 258 Jalan Ampang, 50450 KL Telephone: 03 - 4257 9433

RE of SA: Level 4 Wisma Chinese Chamber, 258 Jalan Ampang, 50450 KL Telephone: 03 - 4257 9433
list agent umrah berdaftar ngan saudi embassy di kL

mazidulakmal@yahoo.com 019-244 5354 & lppm.abdulaziz@gmail.com 010-235 8785 jika ditipu ejen travel

mazidulakmal@yahoo.com 019-244 5354 & lppm.abdulaziz@gmail.com 010-235 8785 jika ditipu ejen travel
saudi embassy patut ikut negara2 lain tak perlu ada orang tengah untuk uruskan visa mereka, barulah tiada lagi penipuan

Thursday, September 29, 2016

Refund rayani air by mavcom


Kepada para pengguna,

Suruhanjaya Penerbangan Malaysia (MAVCOM) ingin menggesa semua pelanggan Rayani Air yang belum mengemukakan permohonan bayaran balik mereka untuk berbuat demikian dengan bank pengeluar kad kredit /debit masing-masing sebelum 13 Oktober 2016.

Pada 26 Ogos 2016 , MAVCOM telah menasihatkan pelanggan Rayani Air yang telah membeli tiket menggunakan kad kredit atau debit tetapi tidak dapat menggunakan perkhidmatan tersebut berikutan pemberhentian operasi Rayani Air, untuk memohon pembayaran balik  dengan bank pengeluar kad kredit / debit masing-masing untuk berkemungkinan mendapatkan kembali wang mereka.

MAVCOM telah bertemu dengan Bank Negara Malaysia, bank pengeluar kad kredit /debit dan pihak-pihak yang berkaitan untuk mengenal pasti prosedur untuk membolehkan pelanggan Rayani Air mendapatkan bayaran balik tiket mereka. MAVCOM juga memahami bahawa terdapat  pelanggan Rayani Air yang telahpun berjaya mendapatkan bayaran balik tiket mereka.                                           Berikut adalah langkah-langkah yang perlu diambil oleh pelanggan untuk memfailkan permohonan bayaran balik:

1.         Menghubungi bank pengeluar kad kredit/debit ataupun melawat ke cawangan bank yang terdekat.

2.         Lengkapkan borang “Dispute Form” dan hantar kepada bank pengeluar kad kredit/debit.  Untuk makluman, dilampirkan salinan “Dispute Form”.

3.         Menyatakan dalam borang tersebut bahawa permohonan bayaran balik ini adalah di atas sebab “perkhidmatan tidak diterima”.

4.         Memastikan pemegang  kad kredit/debit yang memfailkan pembayaran balik dengan bank pengeluar kad kredit/debit. Jikalau tidak, pelanggan perlu mendapatkan surat kuasa daripada

            pemegang  kad kredit/debit untuk menfailkan pembayaran balik bagi pihak pemegang kad.

5.         Melampirkan tiket penerbangan Rayani Air ataupun “booking confirmation” yang mengandungi jumlah harga tiket yang telah dibayar.

6.         Menyertakan komunikasi dengan Rayani Air. (Contoh: Borang bayaran balik yang telah diisi semasa menfailkan pembayaran balik dengan Rayani Air ataupun komunikasi e-mel dengan

Rayani Air meminta pembayaran balik tiket.

7.         Lain-lain maklumat/butir yang diperlukan oleh pihak bank.

8.         Permohonan pembayaran balik tiket Rayani Air hendaklah dibuat sebelum 13 Oktober 2016 iaitu 120 hari dari tarikh Lesen Servis Udara (ASL) Rayani Air telah dibatalkan.

Proses permohonan bayaran balik ini adalah antara pelanggan terlibat dengan bank secara langsung dan semua pertanyaan boleh dibuat dengan bank pengeluar kad kredit / debit.

Untuk makluman proses bayaran balik ini akan mengambil masa di antara 90 hingga 120 hari setelah permohonan diterima.

Nasihat diatas adalah sebagai susulan nasihat  MAVCOM pada 26 Ogos 2016 dan  pelanggan Rayani Air yang terjejas hendaklah menfailkan permohonan bayaran balik mereka dengan bank pengeluar kad kredit / debit masing-masing sebelum 13 Oktober 2016. Jika  terdapat pegguna yang menghadapi masalah dengan bank pengeluar kad masing-masing, mereka boleh menghubungi MAVCOM sewajarnya.

Terima kasih.

Mohamed Sathik Ali

Hal Ehwal Pengguna

Suruhanjaya Penerbangan Malaysia

Dear consumers,

The Malaysian Aviation Commission (MAVCOM) would like to urge all affected Rayani Air customers who have not initiated their chargeback request to do so with their respective credit/debit card issuing banks before 13 October 2016.

On 26 August 2016, MAVCOM had advised Rayani Air customers who had purchased tickets using credit or debit cards but were not able to fly following Rayani Air’s cessation of operations, to initiate a chargeback request with their respective credit/debit card issuing banks in order to potentially recover their monies.

MAVCOM had engaged with Bank Negara Malaysia, the card issuing banks and other relevant parties to identify the process for Rayani Air consumers to obtain their refunds. The Commission also understands that some of the affected consumers have successfully managed to get their refunds. Following are the steps to be taken by a customer to file a "chargeback" application:

1.         Customers are to contact the credit /debit cards issuing banks or visit the nearest branch.

2.         Complete the "Dispute Form" and submit to the card issuing bank. Attached please find the soft copy of the dispute forms.

3.         Declare in the application that the chargeback request is for "services not provided" by Rayani Air or a similar category.

4.         Ensure that only the owner/cardholder of the credit /debit card files the chargeback application with the bank. If that is not possible, the consumer must obtain a written authorisation from

            the owner/cardholder in order to file a chargeback application on behalf of owner/cardholder.

5.         Please attach together a copy of the Rayani Air ticket or "booking confirmation" which contains the total amount paid for the ticket.

6.         Include any communication with Rayani Air with regards to request for refund of the tickets purchased. (Example: Refund form that was completed at the Rayani Air office or e-mail

communication with Rayani Air with regards to ticket refund.)

7.         Other information / details required by the card issuing bank.

8.         The chargeback application for Rayani Air ticket refunds must be made before 13 October 2016 which is 120 days from the date of the revocation of Rayani Air’s Air Service License (ASL).

The chargeback process is between the affected consumers and the banks.  All enquiries are to be made with their credit/debit card issuing bank accordingly. The credit/debit card issuing banks may take between 90 to 120 days to process the chargeback and refund the monies to the customer.

This advisory serves as a follow up of the Commission’s earlier advice on 26 August 2016 for affected Rayani Air customers to engage with their respective credit/debit card issuing banks before 13 October 2016. If consumers face any difficulties with their respective issuing banks, they may contact MAVCOM accordingly.

Thank you.

Mohamed Sathik Ali

Consumer Affairs

Malaysian Aviation Commission.

This e-mail and any files transmitted with it are intended only for you. If it contains confidential information, you are expressly prohibited from distributing the e-mail or give access to any unauthorised persons to view it and legal action may be taken against you. If you have received this e-mail in error, you may not copy, forward, disclose or use any part of it. Please delete it and all copies from your system and notify the sender immediately. Unless otherwise stated, any views or opinions presented in the e-mail are solely those of the sender and do not represent MAVCOM. Internet communications cannot be guaranteed to be timely, secured, error or virus-free. MAVCOM shall not be held responsible for any delay, interception, error or computer virus transmitted with this e-mail.

ULASAN:

finally #mavcom berjaya buat kerja mereka. Syabas!

Rayani AIR Refund Countdown #rayaniair Aziz Kaprawi DS Liow Tiong Lai Ministry of Transport Malaysia Jabatan Penerbangan Awam Malaysia - Official Najib Razak

Saturday, May 14, 2016

Dah macam kes kpn ngan anak jual senjata pulak

    Maklum Balas Anda
Tajuk : Sepatutnya MAVCOM yang inkuiri rayani air
Butiran : SebAb kp dca adalah bapa kepada gm pr rka. Jadi, siasatan mungkin besar tak adil.
Hasil yg dikehendaki : Mavcom atau mot yang inkuiri blue green instead
Kategori : TINDAKAN TIDAK ADIL
Agensi : Kerajaan Malaysia > Jabatan Persekutuan > Kementerian Pengangkutan > Jabatan Penerbangan Awam > DCA IBU PEJABAT
Sub Kem/Agensi :
Lampiran  :

Sunday, May 1, 2016

Ajal maut di tangan tuhan namun perlulah ada usaha jugak. Hati2 bila travel ke mana aja. Bukan cuma Vietnam. Plz don't be stupid. Kat Malaysia pun bahaya. Crime sana sini. Sob

Saya pernah p saigon 2009. Airasia rm100 return.

Sampai hcm terus naik bas ke Phnom Penh. Tidur semalam.

Esoknya cepat2 naik bas balik ke Vietnam. Tidur semalam.

Then esok nya fly balik ke kL.

Maybe dulu selamat sebab tak ramai bekas pekerja mereka di Malaysia balik semula ke negara asal. Wallahuaklam :-(

Tapi masa saya p siap masaj badan 10usd.

Try ngorat owner hostel, hampir berjaya.

Anyway, geng Singaporean pun ada yang kena:

1. Langgan pelacur. Tetiba claim dirogol. Polis sana lak dah berpakat. Habis $.

2. Ngorat Minah. Tetiba pakwe dia datang. Habis  $ gak.

Moral. JIKA nak sangat rasa ayam indochina nih:

1. Better sewa je kat tanah air kita. Selamat sikit

2. Bawa teksi. Last2 letak tikar kat semak. Masa jimak tak bau hapak sebab mereka kurang mandi. Sebab air lelaki tak keluar. So tak waras. So busuk pun wangi. Lol!

Ok lah. Itu je. Rasanya saya pun tak kan p sana lagi. Asean dah covered. Cuma Simpan $ tok ke BENUA amerika lak. Dengar cerita sana pun danger.

Apa2 travel insurance DAN tawakkal serta kalau boleh, nakal lah kat negara kita je. Huhu.

Sekian, wassalam :D

Wednesday, April 27, 2016

Wa dok jb. Jika boleh balik hari. K gak. Lol. Tapi wa dah pernah p sana pun. Takpelah. Tq je. Huhu. Rm140 return gak tok bayar cukai n other fee. Better than none. Lol

Freebies Malaysia, Voucher & Coupon Codes, Warehouse Sales & Clearance
http://freebiesland.my/2016/04/air-asia-free-return-flights-giveaway.html
galaxy life airasia - Google Search
https://www.google.com/search?q=galaxy+life+airasia&oq=galax&aqs=chrome.0.69i59j69i57j0l2j69i60l2.2224j0j4&sourceid=chrome-mobile&espv=1&ie=UTF-8
Free return flights to Bangkok with Samsung GALAXY Life! - The Level MY
http://www.thelevel.my/2016/04/27/free-return-flights-bangkok-samsung-galaxy-life/#
Samsung Galaxy Life
http://mygalaxylife.com/MYS/privileges/details/5220